MOŠKE DELAVNICE

V današnjem hitrem tempu življenja tudi moški potrebujemo prostor, kjer se lahko svobodno izrazimo in delimo svoje izzive ter lekcije. Razumemo, da so nekatere stvari boljše, če ostanejo med nami, moškimi. Zato smo ustvarili poseben prostor – sveti prostor za moške.

V tem svetem prostoru bomo skupaj gradili povezanost in si pomagali pri premagovanju izzivov, s katerimi se srečujemo kot moški in si zaupali stvari, ki so specifične za nas. Razumemo, da nekaterih čustev in izzivov ne moremo preprosto rešiti s svojimi ženami ali partnerkami. Včasih moramo narediti preboje sami, da se lahko vrnemo nazaj v naše skupnosti in družine kot postavljeni moški v lastni sveti utelešenosti.

Moški potrebujemo bratovsko družbo. Potrebujemo drug drugega za podporo, pomoč, ogledala in iniciacije za prebujanje moškega aspekta v nas. V tem svetem prostoru premagujemo notranje izzive in se soočamo s svetimi izzivi drug drugega v medsebojnih svetih soočenjih (sacred confrontations). Soočamo se s svojimi sencami in conami udobja. Tu smo zato, da presežemo lastne omejitve in se soočimo s čustvi, ki jih nikoli nikomur ne pokažemo in travmami, o katerih ne govorimo.

Namen moških srečanj ni le pogovor, temveč predvsem »utelešenje« (embodyment), kjer izražamo sebe skozi telo, glas, pogled, gibanje in delovanje. Skozi to procesiranje prebujamo moške kvalitete, arhetipe ter se ukvarjamo z lastnimi sencami, notranjim otrokom ter postavljanjem samega sebe na emocionalni/energijski/mentalni/duhovni/fizični ravni.

Zgodovinsko gledano so vse tradicije vsebovale moške inicijacije, moške obrede in udejstvovanja, kjer so bili moški med sabo podprti, videni, izraženi. Zato bomo tudi mi ustvarili varen prostor, kjer bo dovoljeno biti ranljiv, pokazati rane, deliti življenjske lekcije ter pokazati tudi moč, intenzivnost, modrost in izkušnje. Lahko bomo našli začasen odmik od vsakodnevnih sistemov in služb ter prostor za povezovanje z drugimi moškimi. Na naših moških srečanjih bomo vključujevali vse nivoje človeka in mnogo različnih pristopov – od ceremonij in svetega prostora, pogovornega kroga, fizičnih in energetskih vaj do izražanja primarnih čustev in nagonov, svete konfrontacije, gibanja, povezanosti, igre in praznovanja.

 Za sveto izražanje lastnega sebe in za prehod čez omejitve moramo biti med nekje med ugodjem in nelagodjem.


KAJ DELAVNICE VKLJUČUJEJO:

• Iskrene pogovore, komunikacijo, »radikalno iskrenost
• Prebujanje primarnosti, divjosti
• Soočanja, čutenje in izražanje čustev, emocij, občutkov (telesno, glasovno, itd.)
• Preseganje lastnih omejitev, obramb, strahov, itd.
• Prebujanje krhkosti, čutnosti, ranjenosti, srčnosti;
• Vaje za prebujanje vitalnosti, telesa, primarnosti, emocij, energije;
• Delo z moškimi arhetipi, aspekti
• Delo z moškimi predniki
• Soočanja s svojimi sencami, osebnimi omejitvami;
• Prebujanje svojih kvalitet in sposobnosti;
• Prebujanje zavesti in inteligence;
• Konfrontacije
• Očiščevalne potilnice

Čutiš klic? Potem te vabim v sveti prostor moških. Da greš preko sebe, da najdeš sebe. To je klic k obredu prehoda v sveto moškost.

Na voljo so 3 mesečni osnovni programi, nadaljevalni programi in 2-3 dnevne delavnice.

Delavnice so odprte za vse moške, ne glede na izobrazbo, izkušnje, mnenje o sebi, usmeritev ali druge razlike.

Za kakršnakoli vprašanja me kontaktirajte na:
Igor_strucelj@yahoo.com
040 250 202

Pišite mi

8 + 6 =