Delavnica Prebujanje čutnosti in zavestnega dotika in povezovanja

Tempo življenja je pogosto hiter. Hitimo pri vsakodnevnih opravilih, delovnih obveznostih in tudi odnosih. Tako se iz dneva v dan oddaljujemo od sebe in drugih.

Človek je čuteče bitje in med najbolj primarne potrebe sodi želja po dotiku in bližini, po biti slišan, viden in sprejet. Večinoma so ta hrepenenja preslišana, zanikana ali postavljena na stran. Udejanjanje teh želja pa je skorajda nujno potrebno za našo notranjo srečo in radost.

Ste si kdaj dovolili naprej začutiti, sprejeti in nato izraziti svoje fizične, čustvene, intimne, srčne, dušne želje in potrebe? Kako bi se počutili, če bi jih lahko svobodno izrazili in sami določili, kako jih želite zadovoljiti?

Prisrčno vabljeni na praktično delavnico, kjer bomo v nas samih, preko telesa, začutili, kaj nam ustreza in kaj ne, ter to jasno izrazili. Nekaj besed bo namenjenih teoriji, kasneje sledi praksa. Najprej bomo vstopili v stik s svojimi željami in potrebami. Temu bodo sledile vaje zavestnega dotika, najprej s samim seboj, nato pa tudi z drugimi udeleženci. Ustvarjen bo varen prostor za izražanje dotika, bližine in intime, za izražanje sebe.

Vaje in prostor na delavnici so namenjeni spoznavanju sebe, raziskovanju svojih omejitev, sprejemanju sebe v polnosti. Vse to preko čutenja, sprejemanja in izražanja skritih, neizraženih, nezavednih čustev, občutkov in delov sebe (npr. sram, krivda, strahovi, otopelost, nemoč, jeza, odpor, itd.) Namenjene so tudi prebujanju senzitivnosti, avtentičnosti, pretočnosti, primarnosti, užitka, ter povezanosti s seboj in drugimi.

Namen delavnice je:

 • Sprejeti udobje pri izražanju in sprejemanju svojih potreb
 • Postati avtentičen v svojem celotnem bitju
 • Vrniti si nazaj svojo notranjo moč, center in bazo
 • Postati avtentičen v svojem telesu in čutnosti


Prvi dan
bo več poudarka na delu s samim seboj. Prebujali bomo telo preko plesa, različnih dihalnih pristopov in energijsko-fizičnih praks.
V soboto po kosilu in v nedeljo bo več poudarka na praktičnih vajah v paru in skupini. Dovolili si bomo raziskovati, čutiti in izkušati samega sebe, svoje telo, občutke, dotik, bližino in interakcijo z drugimi.

Vaje, ki jih bomo izvajali, izhajajo iz različnih pristopov in tradicij; od tradicionalne indijske tantre, ‘somatic consent-a’, ‘bodywork-a’, dihalnih pristopov, psihologije človeka, šamanizma in sorodnih.

Pričakujete lahko:

 • Različne dihalne pristope za prebujanje in odpiranje celotnega bitja
 • Odpiranje telesa za pretočnost življenjske in vitalne energije
 • Izražanje čustev
 • Somatic consent
 • Tradicionalni Yub yum položaj
 • Dihanje v paru
 • Zavestni dotik sebe in drugih

 

Na delavnici NE bo golote, ne bo dela na intimnih predelih. Vse vaje so osnovne in varne. Če kdo ne želi izvajati določenih vaj, se jih lahko vzdrži, ali jih izvaja do tiste mere, kjer se še počuti varno.

Kdaj: 18. in 19 junij med 10:00 in 18:00 uro (v soboto do ca 19:00 ure)
Kje: Sati joga center; Ulica Jožeta Jame 12, Ljubljana
Cena:
za soboto 85€
sobota in nedelja: 160€

Na delavnico lahko pridete samo v soboto ali oba dneva.

Delavnico skupaj vodiva Anja Bernik – učenka Indijske tradicinalne tantrične šole (Polona Sepe), ki bo v delavnico vdihnila vsebino tradicionalne hindujske vama marga tantre dihanje, čutenje, dotik, predaja, ter sorodnih ezoteričnih smeri, ter Igor Štrucelj.

Datum

Jun 18 - 19 2022
Expired!

ČAS

10:00 am - 6:00 pm

Lokacija

Sati (City) joga center
Ljubljana, Ul, Jožeta Jame 12

Submit a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja