Delavnico moško-ženskega povezovanja

Vabljeni na delavnico medsebojne povezanosti in stika med moškim in žensko.

Ideja za delavnico se je prvotno porodila v moški skupini, da bi njeni udeleženci izkusili zavestno povezovanje, stik, komunikacijo prek dotika, telesa, gibanja, izražanja in komunikacije s svojim partnerkami ali drugimi osebami. Vendar je ta delavnica odprta za vse moške in ženske, ki bi radi izkusili vaje in prakse za prebujanje čutenja, zavestnega dotika in povezovanja.

Ljudje smo čuteča bitja in med najbolj primarne potrebe sodi želja po dotiku in bližini. A čeprav po tem tako globoko hrepenimo, nas je pogosto to sram priznati, saj se pri tem lahko zaradi preteklih izkušenj počutimo zelo ranljive.

Toda kako dolgo se še želimo skrivati za svojimi otopelimi in neprebojnimi maskami? Kako bi bilo se kljub tej ranljivosti in pretekli ranjenosti odpreti, opustiti obrambe in vse svoje maske?
Kako bi se bilo osvoboditi svoje debele in otrdele lupine, v kateri se morda skrivamo že dolga leta, globoko v sebi hrepeneč po iskrenem, toplem dotiku, pogledu, besedi, sprejetosti, videnosti, slišanosti v vsem, kar smo?
Si želimo dati to priložnost?
Si želimo zbrati pogum in tvegati?

Če so vaši odgovori na ta vprašanja pritrdilni, ste toplo vabljeni na praktično delavnico, kjer bomo prek telesa začutili, kje so naše želje in potrebe ter kje meje, ter to jasno izrazili. Najprej se bomo povezali s sabo ter s svojimi željami in potrebami. Temu bodo sledile vaje zavestnega dotika, najprej s samim seboj, nato pa tudi z drugimi udeleženci. Ustvarjen bo varen prostor za izražanje dotika, bližine in intime ter za izražanje sebe.

Vaje in prostor na delavnici so namenjeni spoznavanju sebe, raziskovanju svojih omejitev, sprejemanju sebe v polnosti in pristnem povezovanju z drugimi – vse to prek čutenja, sprejemanja in izražanja skritih, neizraženih, nezavednih čustev, občutkov in delov sebe (npr. sram, krivda, strahovi, otopelost, nemoč, jeza, odpor itd.) Namenjeni so tudi prebujanju senzitivnosti, avtentičnosti, pretočnosti, primarnosti in užitka.

Delavnica je v prvi vrsti namenjena:
• avtentičnemu in svobodnemu prepoznavanju, sprejemanju ter izražanju svojih potreb in meja ter s tem postavljanju v svojo moč, center in bazo,
• povezovanju z drugimi ter spoštovanju tujih potreb in meja iz tega avtentičnega, suverenega in svobodnega mesta notranje moči in baze.

Del delavnice bo torej namenjen delu s samim seboj ter avtentičnemu povezovanju s sabo, del pa povezovanju z drugimi prek različnih vaj v paru in skupini. Dovolili si bomo raziskovati, čutiti in izkušati samega sebe, svoje telo, občutke, dotik, bližino in interakcijo z drugimi.

Vaje, ki jih bomo izvajali, izhajajo iz različnih pristopov in tradicij – od tradicionalne indijske tantre, biodanse, somatskega soglasja, bodyworka, raznih dihalnih pristopov, psihologije človeka, šamanizma in sorodnih pristopov.

Na delavnici NE bo golote in dela na intimnih predelih. Vse vaje so osnovne in varne. Če kdo ne želi izvajati določenih vaj, se jih lahko vzdrži ali jih izvaja do tiste mere, do katere se še počuti varno.

Vsebina delavnice bo vsebovala:
• vaje za odpiranje telesa in prebujanje vitalnosti prek diha, zvoka in giba,
• 2 do 3 ure biodanze pod vodstvom Nataše Kern
• somatsko soglasje (ang. somatic consent), vaje in prakso za postavljanje meja ter zavesten dotik,
• različne vaje za zavesten dotik, prebujanje čutnosti in povezovanje.

Delavnico bomo vodili Nataša Kern (biodanza), Klavdija Blažun, Špela Ličer, Igor Štrucelj, ter drugi.

Komu je delavnica namenjena?
Moškim in ženskam posameznikom in parom.

Cena delavnice
Posameznik: 100€
Par: 160€

Kdaj: 14. januarja med 10:00 in 18:00 + dodatek na koncu delavnice

Kje: Ljubljana (lokacijo bomo potrdili v kratkem)

Za dodatna vprašanja o vsebini delavnice mi pišite na:
Igor_strucelj@yahoo.com ali pokličite na 040 250 202.

Datum

Jan 14 2024
Expired!

ČAS

All Day

Lokacija

Sati (City) joga center
Ljubljana, Ul, Jožeta Jame 12

Submit a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja