FILMSKE PROJEKCIJE
Vabimo vas na filmske projekcije inspiracijskih dokumentarnih filmov v Ljubljani in ostalih mestih po Sloveniji. Dokumentarni filmi pomagajo pri prebujanju, odkrivanju in ozaveščanju človeških potencialov, vrlin in resničnejšega in bolj naravnega in zdravega bivanja na planetu Zemlja. Odkrivajo resnico o človeku, življenju, naravi in neločljivi povezanosti vseh živih vidnih in nevidnih bitij. Filmski dogodki vključujejo tudi goste strokovnjake, ki so povezani s tematiko filma in okroglo mizo oziroma debato po ogledu filma.

Glavne tematike in vsebine filmov so:
1. Ekologija, trajnostno življenje, narava in živali
2. Nove prakse šolskih sistemov in izobraževanja
3. Naravno oziroma alternativno zdravljenje
4. Modrosti in sporočila staroselcev, domorodnih ljudstev
5. Osebna rast in duhovnost
6. Mejna področja znanosti, nove teorije in odkritja
7. Fenomen zavesti in spremenjena stanja zavesti, religija, misticizem, ezoterika
8. Napredne, alternativne prakse v ekonomiji, kmetijstvu, družbenih sistemih

Osnovne informacije za ogled filma bodo objavljene posebej ob vsakem filmu (lokacija, cena, vsebina, spremljajoči dogodki, itd.). Vljudno vabljeni!

Frank Ferrante je 54 letni Siciljanec iz Brooklyna , ki živi v San Franciscu. Ljubi življenje, dobre hrane, lepih žensk in dobrega humorja. Frank je tudi odvisnik od drog, ima preveliko težo, je v začetnem stadiju diabetesa in z se bori s hepatitisom C. Odtujen je od svoje hčerke, samski, in se bori z depresijo. Frank ve, da je življenje lahko boljše kot ga doživlja in išče pot ven iz teh stanj. Ali sem lahko iskren (May i be Frank) dokumentira neverjetno transformacijo, ki jo Frank doživlja, ko nevede vstopi v Kavarno Hvaležnost (Caffe Gratitude), presno, organsko in vegansko restavracijo v San Franciscu.
Med tem, ko naš odnos do Zemlje vodi v nevarno pot, je postalo jasno, da ne zmoremo obdržati stresa v našem modernem načinu življenja. Z željo, da se obnovi ravnovesje, so plemenski voditelji iz celotnega sveta se zbrali v Grelandiji, da bi bili priča prebujanju 20.000 let stare prerokbe. Obkroženi z topljenimi ledenimi kapami, so duhovni vodje iz vseh štirih smeri Zemlje delili svoje modrosti, prerokbe in svoje ceremonije svojih prednikov. V posebnem srečanju so se spomnili ran preteklosti in sprejeli duha, ki je preživel dolga tisočletja. Skupaj so odkrili sporočilo, ki ponuja upanje za naslednjih sedem generacij. Hodimo skupaj in odkrijmo starodavne modrosti, ki so bile dolgo časa pozabljene. Poslušajmo modrosti njihovih prednikov. Začutimo povezavo z Mati Zemljo. Stopimo skupaj s tistimi, ki hodijo čez mostove, okoli svetega ognja, med tem ko povezujejo most med umom in srcem, srcem do zemlje in preko zemlje do ene človeške družine.

Dokumentarec »V Maternici« (In Utero) nam predstavi novejša odkritja epigenetike, neuro-znanosti, psihologije in ostalih ved o tem, kako neposredno na nas vpliva obdobje nosečnosti, proces rojstva in prvo obdobje našega življenja.
Kako se bremena naših prednikov prenašajo na naslednje generacijo in nas ovirajo pri tem, da bi lahko živeli svoje življenje.
Kako vplivi okolja, staršev in situacije, ki jih doživljamo v nas pustijo posledice, ki nas zaznamujejo za celotno življenje.
https://www.inuterofilm.com/

Locirano znotraj večjega prostora v Folsom zaporu v Kaliforniji, se trije moški od zunaj udeležijo 4 dnevne skupinske terapije s skupino moških zaprtih zapornikov za resnični, šokanten in čustven vpogled v izzive rehabilitacije.
Morda eden najboljših dokumentarcev vseh časov.
Povezava za uradno stran in napovednik filma – klikni tukaj.

“Najmočnejša skupinska terapija kadarkli ujeta na kamero” Indiewire
Zlomilo bo tudi najtrdnejša srca”Total film
“Intimno, emocionalno intenzivno”
Screen daily
“Empatična povezava v filmu je tako direktna in močna, da bo tudi gledalce sililo v jok”Variety

E-Motion je dejanski dokumentarni film, ki odkriva, kako človeške emocije vplivajo na fiziologijo človeškega telesa, in kako negativna čustva, ko se zamenjajo s pozitivnimi ustvarijo in prinesejo fizične spremembe v naših telesih. Predstavljajte si svet kjer so ujete emocije, strahovi, tesnobnosti in nepredelane življenjske izkušnje, ki jih zadržujemo v naših telesih vzrok in izvor vseh naših bolečin in tegob. To je svet v katerem živimo. Sedaj pa si predstavljajte svet, kjer vsak ustvarja iz svojega srca harmonično kreacijo, ki se nahaja znotraj vsakega od nas. Skupina strokovnjakov na področju emocij iz celega sveta delijo svoje modrosti in načine sproščanja negativnih čustev, da pokažejo človeštvu pot do zdravja in lepšega življenja.

Opis filma bo na voljo v kratkem.

Uradna stran filma, kjer je film že na voljo, vendar brez slovenskih podnapisov, klikni tukaj.

Opis filma bo na voljo v kratkem.

Uradna stran dokumentarca klikni tukaj!

Pišite mi