Naj vas vprašam; iz katerega nivoja zavesti izhajate, če verjamete da se morate ščititi pred neprijetnimi in „negativnimi“ energijami? Resno se vprašajte ali si vzpostavljate zaščite zaradi podzavestnega strahu oziroma zaradi verovanja, da so zunaj vas energije, ki vam lahko škodujejo. Če verjamete, da so zunaj vas energije, ki vam lahko škodujejo, potem se izobrazite v tem, ali smo mi vsi Eno in da ni zunaj nas nič, česar bi se lahko bali – česar se bojimo je vedno bilo in je znotraj nas; če se ljudje v resnici česa bojimo smo to mi sami. In če nas lahko kdo poškoduje smo vedno bili to le mi sami. Seveda smo vsi imeli situacije v življenju, ko smo se počutili „napadene“ od zunanjih energij in smo se počutili nemočne in smo uporabili vse možne tehnike in zaščite, da bi se zaščitili pred zunanjimi energijami. Vendar so bile vse te situacije ustvarjene samo s tem namenom, da se nekaj naučimo o sebi in da zrastemo v zavesti in zavedanju sebe in Stvarstva. Prav tako je pri tem pomembna lastna vrednost in samozavest.

Prosim zavedajte se, da se tako imenovane negativne (neprijetne) energije ali v nekaterih primerih celo določena bitja ali ljudje tukaj samo zato, da mi lahko rastemo v zavesti. Lucifer, kot eno od imen ali prispodob negativnosti ali zla je v osnovi „prinašalec luči“ – to je dobesedni prevod iz latinščine. In Lucifer predstavlja padlega angela in na nek način smo mi vsi padli angeli, če pogledamo razvoj naše rase v daljno zgodovino. Nekoč smo padli v zavesti in se sedaj spet dvigujemo nazaj tja, kjer smo nekoč že bili. Vsi se sedaj učimo preseči nevedno in dvome o sebi; vsi se učimo presvetliti temo v našem bitju in se pomakniti bolj proti svetlobi – in točno to simbolizira Lucifer, „prinašalec luči“. Cerkev in družba na splošno je nanj položila negativni predznak in to s tako silo, da se ljudje stresejo in zmrznejo ob njegovi omembi. Menim, da je današnja new age duhovnosti (sicer ne vsa) na nek način prevzela določene segmente tega zmotnega in zavajajočega mišljenja. Lucifer je in bo predstavljal našo lastno temo in nevednost – in česar se ljudje bojimo to projiciramo navzven in obsojamo.

Torej, če je vsa tema in negativnost v resnici tudi znotraj nas, ali naj bi se morali bati česarkoli, kar je zunaj nas?

Če si delamo zaščite iz strahu in nevednosti – ali si dejansko ne delamo zaščite pred samim seboj? Jaz rad vsa taka in podobna prepričanja preizkusim v praksi skupaj z ljudmi. Ker teorija je eno, praksa oziroma izkustvo pa drugo. Osebo z izkušnjami delati si zaščite sem prosil, da naredi postopek stvaritve zaščite na sebi, kot je bila navajena in naučena. Seveda, prišla je npr. zlata svetloba in se ovila okoli njenega pojava. Vendar je hitro ugotovila, da si v svojem življenju „dela“ zaščito zaradi strahu pred ljudmi in pred prizadetostjo in na splošno, ker je bila tako naučena. Dejansko se je s tem, ko si je ustvarjala zaščite ločevala od dela sebe in dela Stvarstva, ki obstaja

Če vas je nečesa strah (ljudi, magije, psihičnih napadov, prekletstev, bitij, jeze, besa, žalosti, česarkoli), potem je vaš namen, da se s tem soočite in spoznate, ne pa da se pred tem ščitimo. Kam dajemo svojo moč in resnico, če se moramo ščititi pred nečim? Angelom, vodnikom…?

Vedenje, da nam nič, kar je zunaj nas ne more škodovati je zelo pomembno in vse kar nas uči obratno od tega, je ponavadi veliko zavajanje in jemanje moči in zniževanje naše zavesti.

Če vas učim, da se morate ščititi pred nečim, potem vas na nek način učim šibkosti in nevednosti in ne lastnega zavedanja in notranje moči in dvigovanja zavesti. Na ta način vas učim udobja in navidezne varnosti – učim vas iluzijo. S tem vas ne učim raziskovanja in spoznavanja sebe in Stvarstva.

Vaša „zaščita“ je v tem, da se zavedate sebe in svojega pojava, da ste v svojem energetskem prostoru in svojem lastnem pretoku. Da se zavedate kdo ste, kaj ste in kam greste. Odkrijte svoje lastne potenciale, sposobnosti in modrosti, ki so iz vas; ki niso naučene od drugih, temveč izvirajo iz vaše notranjosti. Če se večino časa ukvarjate s stvarmi, ki so izven vas-vsaj tako mislite da so- (bitja, angeli, mojstri, žarki, tehnike, itd.), potem pozabljate na svoje lastne potenciale.

Na ta način vas nobene „tuje“ energije ne bodo poškodovale. Nihče pa ne pravi, da je odkrivanje sebe vedno lahka in prijetna pot. Dostikrat se moramo globoko zakopati v svoje globine, kjer ni vse vedno prijetno in lepo. Vendar to je del razvoja in poti.

Res je tudi, da je ena osnovnih učenj, ki se jih vsi učimo to, da si postavimo svojo osebno energetsko mejo, svoj osebni prostor v katerem obstajamo in bivamo. Če je naš osebni prostor kršen, potem se čutimo napadene in ogrožene. Vendar je od nas odvisno, ali dovolimo kršenje osebnega prostora, ali ne. Mi ga določamo in oblikujemo. Na nekem nivoju sami dovolimo vdor ali kršenje naše prostora in ko ugotovimo zakaj smo to dovolili, kakšna lekcija in učenje tičita v ozadju vdora, potem zrastemo (dvigne se nam vibracija) in energije, ki smo mislili, da nam škodujejo, nam tega ne bodo več povzročale.

Pomemben del naše „naravne zaščite“ je da se zavedamo svojega pojava in da stojimo za njim za vsako ceno. Preizkusi in testiranja, ki nam jih podaja ali naš Višji jaz ali vodniki ali celo sam Kozmos, so lahko zelo intenzivna. Vse te „neprijetne“ energije nas „napadajo“ samo zato, ker nas testirajo o naši lastni notranji moči, lastni vrednosti, spoštovanju samega sebe, postavitvi svojega lastnega energetskega polja, ljubezni do sebe in sočutja.

Z drugimi besedami, mi sami testiramo sebe in si zato včasih ustvarimo situacije pri katerih se moramo preseči.

Še ena perspektiva, ki je zelo pomembna; vprašajte se ali ste vi popolni kreatorji vašega življenja – ali si vi sami ustvarjate vse svoje situacije v svojem življenju. Če odgovorite, da si jih ne, potem to pomeni, da smo žrtve in brez vpliva na svoje življenje. Potem priznate, da niste ustvarjalci svojega življenja?

Če se s tem strinjate, potem to pomeni, da si ustvarjate tudi situacije pred katerimi se potem ščitite. Ali se vam to zdi „logično“? Jaz si bom nekaj ustvaril, potem pa se bom pred tem zaščitil. No ja, pred svojo kreacijo res ne vem, ali je namen, da se ščitimo, ker nam bo vedno in povsod sledila, dokler je ne bomo sprejeli – brez zaščit.

Zato vas prosim, da premislite vedno ko se mislite ščititi pred nečim – kaj dejansko delat takrat in pred kom se ščitite – pred sabo ali nečem zunaj vas? Kar je zunaj nas, je vedno tudi v nas, ker smo vsi „Eno“.

Morda lahko ločimo 2 področji, kjer se ljudje ščitijo – pri ljudeh, ki energetsko delajo z ljudmi, kot so terapevti, maserji, zdravilci in podobni ali pa govorimo o vsakodnevnih situacijah, ko smo v stikih z ljudmi.

Več o tem kasneje…